Halaman

Blog Yang Comey, Hensem dan Cantik..:)

Followers

Rabu, 28 April 2010

Aku Rindu kan Saat Itu..

Esok ptg nk exam pun aku sempat update blog g..haha..bukan pe,ni tanda nye kepala aku dah start berdenyut...kalo dia dah start berdenyut, makna nye aku need somthing yang relax..so, aku memilih untuk menulis karangan di blog ni... Tajuk karangan: Aku dulu kini dan selamanye...haha..(memandai je reka tajuk sendiri)...


Ok, aku start kan karangan yang x da format ni dgn memperkenalkan diri ni..wlaupun ramai yang kenal name aku, tp, mesti xtau maksudnye kan..hehe...maksud name aku : CAHAYA KEHARUMANKU... sedap2kan,,kan2...sape kata x sedap aku sumbat mulut ngn cili.hehe..gurau je....


Lahir pada 25 julai1989 bersamaan 21 zulhijjah 1409 hari selasa pada pukul 6pagi di rumah atok aku kt teluk kumbar, pulau pinang..hehe..aku sebnarnye org penang, tp xtau sgt jalan kat penang ni...

(comey x aku dulu:P)


pastu,tahun 1994, aku masuk tadika Islam selama 2 tahun.....best, byk kenangan manis kat cni yang byk gak aku dah lupa sbnarnye..maklumla, time ni mmg ingt nk main je..hehe...main tanah liat, main masak2, main kawin2...standart punya permainan la tu kan.....


(cuba teka aku kat ne,..hehe)


1996, aku masuk darjah 1....takut, semangat, suka, gembira...semua ada la..yang paling takut sekali bila aku sekolah adalah kakak aku,...sbb diakan sayang kat aku..dia takut la adik dia ni kena buli kat sekolah sebab aku kan kecik lgi comey...hehe....SEKOLAH KEBANGSAAN PARIT TOK NGAH(SKPTN)....haha..kalo terkenang zaman sekolah ni, nak tergelak pun ada..gaduh ngn budak lagi..main ligan2 naik basikal, panjat pokok, redah bendang orang..giler jahat..haha....pagi g sek keb, petang g sek agama....petang kalo ada koku kat sek keb, ponteng sek agama...hehe....best nye time 2..kena gosip ngn budak laki...suka kat org tu, suka kat org ni..aduhai..kanak2 tul la...



Dah abis darjah 6, nak masuk tingkatan 1, aku try minta MRSM,tp dengan hampanya, xdapat...huuuhuuu...so, aku masuk la sekolah men kat ngan rumah aku...
Satu lagi cabaran aku untuk memasuki alam remaja...wah, macam x caya je aku dah g sek men..naik bus..dulu tgk student naik bus dalam tv je...haha..maklum la, time sek ren aku naik basikal...tp, bus aku dulu macam sardin..perghhh..penuh giler...laki cuci mata je la...time kat sekolah men ni lagi hebat cabaran dia...yela kan..nk masuk alam remaja..kena ngorat, kena kaco tiap2 ari tu, besa la kan..haha..(bajet hot:P)so, aku duk la kat sekolah tu sampai form 3...SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PANGLIMA BUKIT GANTANG (SMKPBG) tetap di hati...

(SMKPBG)


abis form 3, dapat tawaran g MRSM..yes3..akhirnye, aku berjaya jugak nk g ctu..MRSM PASIR SALAK...yang paling best,dapat 1 bilik ngn kawan2 aku kat Sek men dulu,..LINDA,ILA, ZATIE....ape pun, aku mmg suka gilar ngn sek ni..kawan2 yang best..!!!!!!!!!!!!aku rindu korang semua...huhu....LINDA, ILA, ZATIE, YANA, ROZAI, ZIRA..huhu..kwn rapat dulu la...budak kelas 5 A, 5B,5C,5D dan 5E...sekarang semua dah bwk haluan masing2...wik2..kat cni jugak la aku jumpa lelaki yang dah curi hati aku untuk pertama kali,..hehe....tp, aku x kapel time sekolah ok.....byk kenangan pahit & manis kat cni...ponteng preb x yah kata la.byk kali kot..haha..kalo nk ponteng senang nye..menyorok dlm LOKER!!!..haha..gila buruk perangai..nasib bek x terkantoi...haha....kepala sengal bila ada kawan2 yang sengal jugak..haha...

(AKU rindu muah2,,..kat semua student mrsm pasir salak..)



Abis dah la alam sekolah aku..tunggu lak result untuk sambung belajar...dapat 2 tawaran...KOLEJ MATRIKULASI KEDAH(sains bio) ngn PUSAT ASASI UNIVERSITI MALAYA (PASUM) ( fizik)....susah nk wat keputusan ni...last2 aku g KMK..:)...stdy kat situ..jumpa lagi geng2 sengal..aduhai..mana la aku x sengal sekarang ni....huhu... geng aku dulu name dia NINJA STAR..haha....lawaknye...ada la cerita disebaliknye..adakah kerana kitorang slalu tgk NINJA BOY..hehe...biarlah rahsia....geng2 h6p3..aku rindu korang..muah2....&.. jeng2..kat cni la aku kapel..bukan ngan budak KMK, tp ngn budak MRSM aku dulu..sekarang ni dia study kat JEPUN....tp, xlama....3 bulan je..kitrg clash time bulan 10..kira tragedi oktober la...haha...hah...time tu, ramai gak orang nk isi borang untuk jdi pengganti dia..tp, luka tu ambik masa setngh tahun untuk aku ubati...sampai la aku bertemu kekasih hati kini..hehe..:)



(kenangan manis ninja star, h6p3)



sekarang, aku sedang bertarung di USM...meskipun bukan dalam bidang yang aku minati sgt, tp aku kena teruskan demi masa depan...sbb lpas stdy dah nak keje, kawin, berkeluarga.. dan dot2....tp, ntah la...aku hanya merancang, DIA yg menentukan..ntah aku sempat atau pun tak, kita doakan yang terbaik je.....tp masa dah x leh di undur...kalo boleh, aku nk undur masa dan nikmati zaman kanak2 puas2...sbb skrg ni baru aku sedar, yang zaman kanak2 adalah zaman yang paling seronok...=: )


(hidup perlu diteruskan)


p/s:nnt dah nk tinggalkan usm jgn korang nanges lak...kalo krg nanges...aku pun nanges gak..kesedihan tinggalkan skptn,smkpbg,mrsm ps, kmk pun xabis lagi ni...huhu

4 ulasan:

Lyapunov berkata...

nak panggil harum la pasni.. ;)

hai harum! sihat?..haha

Suara Hati Ini.... berkata...

harum..haha..jgn2..nnt org lain gelak guling2..haha

yana berkata...

harum? HAHAHA..*mmg nk gelak guling2* :P
sedey la plak bace post ni....nsb bek ko LI ngn ak...xdela rndu2 nnt...ngeee :)

Suara Hati Ini.... berkata...

amboi yana.sukanye gelak kat aku...xpe2...haha...LI nnt blnja mcd ye...=: )

Klik Kat Cini