Halaman

Blog Yang Comey, Hensem dan Cantik..:)

Followers

Jumaat, 4 Februari 2011

Berbudi Bahasa atau Sekadar Terpaksa..????

Sebenarnye ni entry bengang..tp nak bersuka ria lu...nnt baru lepas geram...

Disebabkan ktrg ter'wish' lambat kat adik ktrg, so secara paksaan kakak aku terpaksa belanja kat Secret Recipe kat Parit buntar...

Befday girl yang merajuk...Ni adik aku ye...aku ulang adik ye..haha



Pilih menu dengan tekunnye,....


Cik Cikgu yang murah ati belnja adik2...:)...terima kasih cikgu....



Proses melanggar pantang diet...haha





Sedap x....(harga xpadan ngn kesedapan langsung)


****************************************
ok..masuk zone bengang lak...

Korang pernah tgk xmcam ne orang jepun/korea ucap selamat datang...sopan dan santun kan....

ok..time kitrg masuk secret resepi ni ttiba je ada orang menjerit cakap SELAMAT DATANG!!!! saya ulang "MENJERIT"....perghh..ko nak bagi semua orang dlm tu tau ada orang dtang ke...kecoh tul la...tu bukan berbudi ye..tu terpaksa...mcm nak menjerit bagi korang punya pengurus dgr yang korang wat keje ke,,,....apekah!!!

sape pernah g pasaraya Hari-Hari kat parit buntar(xtau la kat tempat lain)..sebaik je korang pijak kaki kat lantai pasaraya tu, korang akan dengar orang menjerit "SELAMAT DATANG" dari belakang kedai...maksudnye korang kat depan kedai diorg kat hujung belakang kedai..adeh..dah la main berjangkit la ucap selamat datang tu..sorang cakap semua pakat duk jerit gak....

dah la tu, time nak balek lak diorg menjerit lagi,"TERIMA KASIH, DATANG LAGII!!!!!" ...errrrr..aku nak masuk pun takut.... tolong la..tolong jgn menjerit leh x..boleh x datang dekat2 ckp selamat datang dengan cara berhemat sopan dan santun...pastu nak cakap terima kasih tu cukup2 la orang yang kat kaunter tu je ckp terima kasih..

ni x, ckap terima kasaih macam nak bagi amaran kat semua pekerja je...juz dlm bahasa sopan la konon nye..walhal kalo dikutkan mcm diorang cakap,"ADA ORANG DATANG".....

Lagi 1 kes kat secret recipe td..time kitrg pilih kek, ada la minah 2 ekor ni berdiri kat luar kaunter, 4 orang kat kaunter(ramaikan pekerja dia, tp semua hampeh...), tinggal 1 slide balck forest...tp macam dah hancur sket kat hujung tu..akak aku mcm berbelah bagi la nak ke x sbb mcm hancur je kan,xcantik la...pastu leh lak minah sekor kat luar kaunter ni menyampuk, dia cakap "xpe, buruk skit je,rasa stil sedap..mcm muka la, kalo muka cantik perangai cam loglaq wat pe"....au dah pandang semcm je kat dia...pastu aku nak pilih kek golden nugget,sbb aku tgk cam sedap je..pastu kakak aku kata la "eh,xyah la mcm xsedap la."pastu minah sekor tu mnyampuk lagi,"sedap je..xtau macam kita tau kan"..

Pang..... aku tampar meja tu..aku terus marah kat minah tu.."HANG NI PASAL PE,SUKA HATI KTRG LA NAK KEK MACAM PUN..YANG HANG KECOH2 NI PE HAL..PENGURUS AWAK MANA??PANGGIL DIA SKRG.." kecoh abis la beb..pastu pengurus dia kuar..dia ty nape,...aky cite la benda tu kat dia,,..pengurus dia minta maaf & secara automatiknye minah tu kena pecat...hahapadam muka hang....

-->ok semua tu tipu je...aku still waras g la...sabar aku still tinggi..so, xda la berlaku kejadian di atas...lagi pun kitrg lapar so, mlas nak kecoh2....

dah order kek pastu ktrg pub duduk la..& dtg pelayan ambik order....kek dtg...pastu kakak aku nk order fun fries besar..lama ktrg tunggu baru pelayan tu ckp."err, maaf, fun fries dah abis la" terpinga-pinga ktrg..apekah..restoran se"famous" ni x sediakan stok ke...wakhal baru kul 5..adeh..xpe la..kakak aku pun order la alphabet fries...pastu dia ty nak besar je kecik,..akak aku kata la besar..tp aku dah pelik dah sbb dlm menu dia x cakap pun ada besar or kecik...xpe la

pastu sampai la order..& dia leh lak cakap"YANG FRIES NI XDA YANG BESAR LA SO KTRG WAT DOUBLE"...APEKAH SEKALI LAGI..sesuka hati je korang wat keputusan sendiri kan..adeh...

mmg bengang abis la...pekerja dah la ramai..aku kira mau dekat 10 orang yang ada kat luar dapur....tp sorang -sorang hampeh...nak minta bungkus pun lmbat...bajet mcm sibuk sgt..yang lain mana..jadi pak pacak je ke...

Kakak aku ada ckp kalo nak tulis xyah la tulis name restoran...ahhh...aku kisah ape..geram kot...ni nak g tau sekali lagi "LAYANAN PELAYAN SECRET RECIPE PARIT BUNTAR BERTARAF 1/2 BINTANG!!!!!!!!"

Nota dikaki post:kalo nak kerja biar ikhlas ye...kalo x suka berhenti sebelum ada orang lain berhentikan korang...

2 ulasan:

eyk@_zuL berkata...

part y hang marah pekerja tu aku baru ingt nk salute laju2!!skali hampeh..lakonan smata2. kalo betul g best!gagahaha..

syazwani kurnian berkata...

haha..malas nak kecoh2..aku dah lapo gler time tu...haha

Klik Kat Cini