Halaman

Blog Yang Comey, Hensem dan Cantik..:)

Followers

Ahad, 27 Februari 2011

Jangan Biarkan Mata ditipu...

Ilusi optik..

Mata sering tertipu dgn imej2 mcm ni...




Pusing2 kan kacang tu

Pada hakikatnye benda tu langsung x bergerak...




Perhatikan bulat hitam ditengah2

Ianya akan jadi membesarkan...




cuba sebut warna, bukan tulisan....

Susahkan....




Ini garis lurus dan mempunyai saiz yang sama pada setiap baris





Dot berwarna putih akan muncul mengikut pergerakan mata..




Melukis? atau dilukis?



Terasa mcm timbulkan..



What do you thing?(speaking oreng puteh la plak..)



Sebenarnye garisan lurus...



Kira ada bape kali...

Nape aku kira dapat 5 ??





Wajah atau...???



Perhatikan tambah ditengah..fokus btl2...

Lama2 warna pink keliling tu akan hilang..

try er..aku berjaya..:)




Erm...mana hilang lagi 1 yek..





Perhatikan titik ditengah, gerakkan mata anda ke depan dan ke belakang..nyeh3...




Cara nak stop benda ni, fokus kat 1 roda je, lama2 roda yang lain akan stop....



Selamat menipu mata..:)

Nota dikaki post:jangan biarkan hidup anda diselubungi, MISTERIIIIIIIIIIIIII.................

5 ulasan:

nelly berkata...

sakit mata jap ...

leyzajamil berkata...

nak tido terus xjadi..segar biji mata ni ;)

Suara Hati Ini.... berkata...

nelly:haha...sakit kan..pening..
leyza:xpe..mlm masih muda

intan.maisarah berkata...

wani gile

suara hati ini berkata...

intan gile kuasa 2..haha

Klik Kat Cini